ЛЬВІВ: 

Майже 70 відсотків вакансій у Львівському міському центрі зайнятості зарезервовано для представників робітничих професій. Підприємствам обласного центру бракує водіїв, будівельників, токарів, зварників, операторів поштового зв’язку тощо.

Японський інвестор із компанії «Фуджікура-Львів» пропонує понад 600 робочих місць для операторів автоматичних і напівавтоматичних верстатів. Зарплата — в середньому 7,5 тис. грн.

Та найбільше вакансій — на автотранспортних підприємствах, що здійснюють пасажирські перевезення. Тільки «Львівавтотранс» може надати роботу 150 водіям трамваїв та тролейбусів. Середню зарплату перевізники пропонують на рівні 4,5 тис. грн.

У будівельній галузі хронічний голод на мулярів, малярів, зварників, машиністів. Зарплата — від семи до десяти тисяч гривень. Дефіцит робочої сили фахівці пояснюють близькістю до кордону з ЄС, де на таких посадах заробляють у кілька разів більше.

Аналіз, проведений економістами з ОДА, показав, що понад 300 тис. представників Львівщини працездатного віку, найімовірніше, працюють нелегально або виїхали за кордон.

Вл. інф.