ПОЛТАВА: 

У Полтаві з’явилася Алея пам’яті полеглих захисників України. За сприяння міської влади її облаштували у парку Котляревського ще на початку весни. Однак по-справжньому розквітла вона тільки з настанням тепла.

Відмітними ознаками алеї стали пам’ятний знак з інтерактивним екраном і висаджені тут молоді дубочки, виплекані матір’ю одного з полеглих героїв-полтавців Тетяною Горячевською. На згаданому екрані постійно демонструють світлини та коротку інформацію про тих земляків, які загинули за Україну, воюючи з терористами і загарбниками на Донбасі. Також біля нього кам’яною плиткою вимостили широку доріжку й облаштували місця для відпочинку зі зручними лавками.

У парку чимало дерев, яким уже багато років. Однак, на переконання Тетяни Горячевської, саме тільки-но посаджені дубочки, які ростимуть не одне століття, символізуватимуть вічно живу пам’ять про героїв, стануть її оберегами. У майбутньому це будуть могутні крислаті дуби, які нагадуватимуть прийдешнім поколінням про сьогоднішніх звитяжців і про те, за що вони воювали й віддали найцінніше — свої життя.