«Усі дороги, які нині ремонтуються у державі, прийматимуть в експлуатацію тільки після тестів на якість виконаних робіт», — наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час ознайомлення з ремонтом міжнародної автомобільної траси М-12 (Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка, частина якої входить до транспортного коридору Go Highway, що з’єднає порти Чорного моря та Балтики).
Глава уряду ознайомився з перебігом ремонтних робіт на ділянках траси на території Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей. За його словами, якість покриття закладається ще на етапі технології, далі все залежить від виконання робіт. «За халтуру платити не будемо!» — підкреслив Володимир Гройсман.

На Вінниччині довжина траси М-12 становить 185,4 кілометри. Протягом доби нею проїжджає 10—13 тисяч одиниць автотранспорту. Після спілкування з фахівцями та робітниками у Літинському районі прем’єр особисто перевірив за допомогою спеціального приладу, наскільки надійним є «постелений» шар асфальтобетонного покриття. Прилад зафіксував параметри, визначені стандартами якості для такого виду робіт.
Капітальний ремонт цієї траси здійснюється на чотирьох об’єктах (загалом ремонт триває на 12 ділянках транспортного коридору Go Highway). «Торік на цей проект спрямували 800 мільйонів гривень, — уточнив глава уряду. — У 2018-му сума становить чотири мільярди гривень. Завершимо роботи наступного року. А ділянка від західного кордону держави до Вінниці і від Вінниці до Умані буде відремонтована до кінця 2018-го. Фінанси надано, тендери проведено, тепер справа за підрядниками та якісним виконанням робіт». Керівник уряду зазначив, що турбують незадовільні темпи виконання робіт у Хмельницькій області. Хоча й кошти виділено, і тендер проведено, однак підрядник, за словами пана Гройсмана, «не збирається інтенсивно працювати».
— Другий рік поспіль інтенсивно ремонтуємо дороги, — каже Володимир Гройсман. — Однак у різних регіонах по-різному влада виконує роботу — десь інтенсивно, а десь, на превеликий жаль, не бачимо прогресу, хоча кошти, повторюю, виділено. Нинішнього року це рекордна сума — 47 мільярдів гривень. Одночасно затвердили стратегію щодо підвищення безпеки на дорогах і вперше виділили понад 2,5 мільярда гривень на відповідні заходи.
Урядом визначено завдання: протягом п’яти років з’єднати всі обласні центри держави якісними дорогами. За словами прем’єра, на це потрібно 300 мільярдів гривень. «Для п’ятилітнього терміну цифра реальна», — зазначив Володимир Гройсман.