Оновлену площу Тараса Шевченка відкрили у райцентрі Муровані Курилівці на Вінниччині. Її створення приурочили до 95-ї річниці з часу заснування району.

— Тепер до Тараса йтимуть і дорослі, й діти, — зазначив один із учасників урочистостей. — Там фонтан, ігровий майданчик, безплатний Wi-Fi.

У центрі — на постаменті барельєф Кобзаря (на знімку). Місце для відпочинку облаштували за кошти місцевого бюджету, субвенції соціально-економічного розвитку, допомогу надали народні депутати від округу та депутати Вінницької облради. «Завдяки спільним зусиллям влади й депутатського корпусу селище прикрасила чудова площа, — наголосив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій перед учасниками урочистостей. — Що важливо, роботи виконано у стислі терміни. Тут збиратимуться люди. Для дорослих і дітей створено відповідну інфраструктуру. А постать нашого генія Тараса Шевченка нагадуватиме про непростий шлях боротьби за незалежність держави, необхідність її зміцнення й утвердження новими справами».
За значний внесок у розвиток району низка його представників із числа трудівників, керівників, ветеранів удостоєна почесних грамот ОДА та облради. Учасники урочистостей оглянули виставку робіт народних умільців. Святкову програму завершив виступ ансамблю «Поділля» обласної філармонії. Того ж дня у селах Долиняни та Снітків відкрито створені громадами пожежні команди.

Вл. інф.
Фото з сайту Вінницької ОДА.