Львівська ОДА підписала з перевізниками меморандум про безплатний проїзд на міських, приміських та міжміських маршрутах кількох категорій пільговиків. Не платити за проїзд відтепер зможуть лише учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих та інваліди I групи по зору.
Як розповів директор департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ОДА Роман Кокотайло, органи місцевого самоврядування до 15 червня повинні визначитися щодо інших категорій пільговиків: запроваджуватимуть монетизацію чи виділятимуть кошти перевізникам.
Уже визначилися Львів та Стрий, які відшкодовуватимуть кошти автотранспортним підприємствам, а у Пустомитівському районі пішли шляхом монетизації. «Якщо до 15 червня органи місцевої влади не визначаться, то решта пільговиків змушена буде платити 100% вартості проїзду», — заявив голова Асоціації перевізників Іван Велійка.
На зборах керівників АТП і профспілкових комітетів Львівщини ухвалили рішення, що учасники бойових дій до 1 січня 2019 року користуватимуться безплатним проїздом. Львівська ОДА разом із перевізниками звернеться до керівництва країни, щоб у новому держбюджеті заклали кошти для відшкодування за перевезення цієї категорії не з місцевих скарбниць, а з державної.