22 травня в Інституті держави і права ім. В. М. Корецького відбулася щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Правова аналітика: доктринальні підходи та галузеві виміри».

На знімку: народний депутат України, заслужений юрист України Валерій Карпунцов виступає з доповіддю перед учасниками міжнародної конференції.

Увага була зосереджена на проблемних питаннях, які відображають новітнє уявлення про застосування правової аналітики у сферах науково-дослідної та практичної діяльності органів державної влади. Зокрема, йшлося про реалізацію прокурором процесуального статусу щодо вирішення питання про скасування запобіжних заходів, правові принципи діяльності органів прокуратури, конкретно увага також приділялась використанню європейського напряму аналітики процесуальної компетенції в українському законодавстві.
Участь у заході взяли провідні науковці, народні депутати України, судді та прокурори, а також представники громадських організацій.
Під час конференції наукове товариство ознайомилося з новою науковою працею кандидата юридичних наук, народного депутата України Валерія Карпунцова, котрий презентував монографію, яка викликала неабиякий інтерес з боку учасників заходу.
Монографія присвячена дослідженню актуальної теми, а саме — процесуальної компетенції органів прокуратури, яка має міждисциплінарний характер виявлення складних у науково-теоретичному та практичному аспектах проблем.

Микола РУСИНЮК,
керівник ТОВ «Правнича група «Колегіум».
Фото надані автором.