У незвичний спосіб збирали кошти для літнього оздоровлення дітей з Донецької та Луганської областей у місті над Південним Бугом. Долучився до акції народний депутат України Сергій Кудлаєнко.
Під час благодійного забігу під девізом «Чужих дітей не буває» кожен із понад тисячі його учасників перед стартом робив благодійний внесок. Загалом вдалося зібрати 284 тис. 136 гривень. Про це «Голосу України» повідомив голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський. Акцію ініціювала і провела очолювана ним організація спільно з Українською асоціацією інвалідів АТО.
— Плануємо організувати відпочинок 80 хлопчиків і дівчаток у дитячому таборі «Подільський Артек», — каже Анатолій Слівінський. — Для цього потрібно 400 тис. гривень. Більшу частину отримали під час марафону.
На старт вийшли військовослужбовці Повітряних сил та Нацгвардії, підрозділи яких дислокуються в регіоні, представники ДСНС, ДФС, правоохоронці та мешканці міста. Найчисленнішою була команда нацгвардійців 8-го полку оперативного призначення ім. Івана Богуна. Як розповів один із бійців, їх команда нараховує 130 осіб. Дехто прийшов із дітьми. Підполковник Віталій Соколюк зазначив, що його підлеглі, мабуть, як ніхто з учасників забігу, знають, що пережили діти Донбасу. «У День захисту дітей наші бійці, які нині у Донецькій області, побували в одному із дитячих садків, з подарунками, звичайно», — каже підполковник.
Першими перетнули фінішну лінію серед чоловіків молодший сержант Костянтин Бабій, серед жінок — офіцер управління зв’язку Марина Горпиніч, обидва служать у Повітряних силах України. Організатори нагородили їх путівками на море. Завершили акцію родинним святом у Центральному парку культури та відпочинку обласного центру. Діти переселенців та учасників бойових дій безплатно користувалися атракціонами.

Вінницька область.