Будівництво нового хлібопекарського комплексу виробничою площею 12000 квадратних метрів планують завершити протягом 7—8 місяців, після чого там встановлять 14 технологічних ліній. Особливість підприємства — можливість виготовляти заморожені сорти хліба й напівфабрикати, що дасть змогу Харківській області вперше в історії експортувати хлібобулочну продукцію в будь-яку точку світу. 

— Харківська облдержадміністрація завжди буде партнером для відповідального бізнесу, який платить податки, створює нові робочі місця, гарантує гідну зарплату й забезпечує якісні, європейські умови праці, — наголосила під час церемонії старту будівництва голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. — На підприємстві створять тисячу нових робочих місць. Середня зарплата становитиме 10 тисяч гривень.
Керівник області Юлія Світлична відзначила активізацію діяльності й іноземних, і внутрішніх інвесторів у Харківській області.
— У нас є гарні приклади співпраці з інвесторами. Такі, як Харківський плитковий завод, який через місяць відкриє ще одну лінію. Є Харківський тракторний завод, що нарощує виробництво й підвищує заробітні плати. Упевнена, що той напрям, який ми сьогодні відкриваємо, буде ще одним кроком для того, щоб підвищувати економічні й соціальні стандарти в регіоні, — сказала очільниця облдержадміністрації, звертаючись до присутніх на заході представників майже 25 іноземних компаній із пропозицією розглянути можливості розвитку своїх виробництв у регіоні.
Голова Національної асоціації промислового хлібопекарства Володимир Мисик назвав старт будівництва нового комплексу важливим результатом дворічного співробітництва між асоціацією й Харківською ОДА. Він відзначив, що за останні два роки керівником області Юлією Світличною було поставлено низку завдань, які сприяли розвитку хлібопекарської галузі.
— Головою Харківської ОДА було поставлено завдання побудувати нові млинові комплекси, і за два роки ввели в експлуатацію до 10 таких комплексів, у процесі проектування — ще 5. На останній зустрічі з Юлією Олександрівною ми обговорювали такий аспект, як безпека харчових продуктів, зокрема — хліба, і дотримання технологій у виробництві. Ще одне завдання, яке перед нами поставила голова Харківської ОДА, — необхідність упаковувати весь хліб у регіоні, і ми першими в Україні за останні два роки вийшли на 100-процентне упаковування хліба. Також Юлія Світлична поставила завдання реконструювати три заводи — Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський. На сьогодні ці заводи збільшили потужність удвічі, адже їх хліб поставляють не тільки в Харківську, а й у Донецьку та Луганську області, — розповів Володимир Мисик.
Він також висловив керівнику регіону подяку за активне співробітництво з міжнародними партнерами із залучення інвестицій у Харківську область і налагодження контактів між регіонами й країнами. Зокрема повідомив, що підписання угоди про співробітництво між Харківською областю й китайською провінцією Хейлунцзян уже дало результати: незабаром створять кілька спільних українсько-китайських підприємств.