Питання об’єднання інтересів влади, науки, виробничників та бізнесу обговорили під час індустріального дня, що відбувся у Національному університеті «Львівська політехніка».
Львівщина зробила помітний крок вперед в економічному розвитку. Торік тут відкрили 84 нові підприємства і потужності, створили понад вісім тисяч нових робочих місць. Валовий національний продукт зріс на 6 відсотків. Децентралізація дала змогу реалізувати півтори тисячі інфраструктурних проектів. Але наступні кроки економічного зростання вимагають об’єднання зусиль промислових підприємств, наукових та освітніх закладів. Для цього в університеті провели відкритий діалог, у якому взяли участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко, заступник міністра промисловості Республіки Білорусь Дмитро Корчак, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
Під час цього індустріального дня представили нову кластерну політику побудови економіки регіону в межах ініціативи «Львівський освітньо-промисловий хаб», коли влада і бізнес намітили спільні кроки для дальшого розвитку промислового комплексу регіону.
Як розповів «Голосу України» голова Ради підприємців Львівщини Ростислав Сорока, виклики індустріального розвитку змушують робити нетрадиційні кроки для підготовки та перепідготовки кадрів, зменшення міграційних процесів, і відповіді на ці питання дано в рамках ініціативи «Львівський освітньо-промисловий хаб».