Протягом доби (станом на ранок 7.06) бойові дії на Донбасі тривали на окремих напрямках, переважно із застосуванням тільки стрілецької зброї. За даними прес-центру ООС, активізувався ворог у районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Опитне, Мар’їнка, Водяне, Широкине. Загалом противник 25 разів порушував режим припинення вогню, з них двічі — із застосуванням мінометів.

Підрозділи Об’єднаних сил ставали на заваді провокаційним діям ворога та давали йому адекватну відповідь. Під час бойових дій минулої доби, 6 червня, двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули та двоє дістали поранення. 

За даними розвідки, противнику завдано втрат: п’ятеро окупантів знищено та трьох поранено, підсумували у штабі.

Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація у нас стабільно напружена. Ворог поводиться трохи тихіше. Однак поодинокі обстріли тривають. Траншеями доводиться пересуватися, низько пригинаючись. За даними нашої розвідки, на підкріплення окупантам прибули високопрофесійні снайпери з РФ. У нашому секторі вони за останній час втратили дві позиції. Намагаються повернути їх. Тому під вечір вогонь із їхнього боку стає інтенсивнішим.

Доводиться давати відсіч. Починається стрілецький бій, а далі як вийде. Усі хлопці живі й здорові».