Народними гуляннями, концертом та виставкою творів місцевих майстрів урочисто відзначили 95-річчя Шполянського району Черкащини.

На міській площі з нагоди свята влаштували народні гуляння з виступами численних народних колективів. Шполяни насолоджувалися майстерністю народного аматорського духового оркестру Сигнаївського сільського будинку культури (керівник Анатолій Підмогильний), Матусівського, Товмацького будинків культури, а також Лебединського, Станіславчицького, Журавського сільських клубів. Відвідувачів зацікавила і виставка картин місцевих художників та народних умільців, організована директором Шполянської районної бібліотеки Наталією Мазур.
На заходи завітали відомі вихідці з району, серед них — заслужений працівник культури України, актор Микола Волков, який втілив образи Тараса Шевченка та Богдана Хмельницького у відомих кінострічках, та Віктор Подорога — поет, лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Олекси Влизька, котрий працював суддею Апеляційного суду Черкаської області.

Справжньою сенсацією став для місцевих мешканців влаштований у кінотеатрі концерт народного артиста України Василя Зінкевича (на знімку), який відвідав місто на запрошення голови РДА Володимира Потапенка та начальника відділу культури і туризму Анатолія Лозового за сприяння народного депутата України Геннадія Бобова. Цікавинкою вечора стало колективне виконання «Червоної рути»: глядачі хором підспівували Василю Зінкевичу і були просто щасливі! Співак подякував за запрошення та відзначив високий внесок у розвиток району його керівника — Володимира Потапенка та місцевого «міністра культури» Анатолія Лозового.
Шполянам є чим пишатися. За темпами наповнення дохідної частини бюджету район входить у першу четвірку лідерів в області. Обсяг реалізованої промислової продукції за основними видами діяльності за січень-грудень 2017 року становив 200,9 млн грн, або майже 200% до відповідного періоду 2016-го. За минулий рік освоєно капітальних інвестицій на суму 316 млн грн. У Шполянському районі працюють 5 промислових підприємств та 104 сільськогосподарські.
Розпочати або розширити свій сімейний бізнес мали шанс усі, хто брав участь у святковій безпрограшній лотереї. Вісім десятків білетів — по 20 гривень кожен — розкупили вмить! Призи розіграли наприкінці вечора, а серед них були шестеро поросят, теля, а також гуси, вівці, кури та 5 мішків зерна.

Лілія ЗОЛОТОНОША.
Фото Оксани КВІТКИ.