За підтримки народного депутата України Василя Петьовки та Рахівської міської ради у Рахові, що на Закарпатті, відбувся триденний Фестиваль показу українського кіно.

На знімку: під час свята українського кіно.

У перший день зібралося понад 400 юних глядачів на перегляд дитячої програми, яку підготували з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. По закінченні сеансу дітлахам подарували повітряні кульки, дозволили досхочу безплатно покататись на машинках та пострибати на батутах. Того ж дня провели творчу зустріч із режисерами анімації, під час якої митці поділилися творчими секретами і показали серію короткометражних мультфільмів.
Другий день кінофестивалю розпочався показом української стрічки «Припутні». Також глядачі мали змогу переглянути український повнометражний документальний фільм «Будинок слова», молодіжну комедію «Інфоголик», документальну стрічку «Українські шерифи» та історичний фільм «Червоний».
Третього дня глядачів вражала кінострічка «Гніздо горлиці» — український повнометражний фільм про трудову міграцію. Його презентувала найкраща акторка за версією Української кіноакадемії, лауреат «Золотої Дзиґи» за найкраще виконання головної жіночої ролі Дарини у цьому фільмі — Римма Зюбіна. Після показу стрічки виконавиця головної ролі розповідала про зйомки та відповідала на численні запитання глядачів. Міський голова Рахова Віктор Медвідь вручив акторці квіти і подякував за участь у святі кіно.
Увечері рахів’янам показали українсько-словацький кінофільм «Межа» (про контрабанду на україно-словацькому кордоні) та українську психологічну драму «Стрімголов».

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.