Поблизу села Худоліївка Семенівського району, що на Полтавщині, врочисто відкрили екологічно-пізнавальну стежку «Подорож до озера Судевське». Це — туристичний пішохідний маршрут завдовжки майже три кілометри з дев’ятьма зупинками.
На кожній із них під час короткого перепочинку мандрівникам розповідатимуть про історичне минуле козацького краю та надзвичайно розмаїту місцеву флору і фауну. Чого варта, скажімо, 400-літня верба Карпа Худолія! Власне, природне поєднання річки Сули, лісу та згаданого озера здавна приваблювало сюди гостей. На жаль, не лише тих, кому тут раді, а й браконьєрів...
Тож сьогодні представники місцевої влади, відповідних служб прагнуть привчити земляків і заїжджих туристів до цивілізованих форм пізнання природи й відпочинку та водночас популяризувати рідний край. На згаданих урочистостях керівники району, лісівники, працівники національного природного парку «Нижньосульський» наголошували на тому, що тільки-но відкрита стежка має дати могутній поштовх для розвитку екологічного туризму в регіоні.