Концертну версію знаменитого мюзиклу «Чикаго», який входить до трійки кращих мюзиклів світу, покажуть під час фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018, що розпочався у п’ятницю в історичному Тульчині Вінницької області.
Ексклюзивне право на його єдине виконання в нашій державі отримали організатори фестивалю завдяки підтримці Посольства США в Україні та народному депутату Миколі Кучеру. За словами арт-директора заходу заслуженої артистки України Ірини Френкель, «Чикаго» зіграно понад 20 тисяч разів. Двадцять мільйонів глядачів зачаровувалися цим мюзиклом у 24 країнах. У Тульчині його покажуть у заключний день фестивалю — 10 червня.
Особливість OPERAFEST TULCHYN-2018 у тому, що його учасники, а це понад 30 солістів, 300 оркестрантів, 50 танцівників та 180 виконавців хорових колективів із України, країн Європи та США, виступатимуть не в залі. Сцени встановлені на галявині перед пам’яткою архітектури XVIII століття палацом Потоцьких. Загалом глядачі побачать вісім шедеврів світової опери.
Розпочнеться фестиваль гала-концертом із фрагментів найбільш відомих творів. Далі покажуть оперу Чайковського «Мазепа», «Ісус Христос — суперзірка» в україномовному виконанні, вистави «Дон Жуан», «Паяци», для дітей — «Коза-дереза» та ще низку творів.