За добу (станом на ранок 11.06) ворог 32 рази порушив режим припинення вогню, з них сім разів — із застосуванням важкого озброєння: мінометів калібру 120 мм та 82 мм. За даними прес-центру ООС, на луганському напрямку активні бойові дії тривали біля Новотошківського. Там противник застосував заборонені артилерійські системи 122-го калібру.
На Донеччині неспокійно було в районі населеного пункту Опитне. На маріупольському напрямку загарбники отримали адекватну відповідь на агресивні дії поблизу населених пунктів Павлопіль, Водяне та Лебединське.
«Протягом доби троє українських захисників зазнали поранень. Водночас у результаті ведення активної оборони, за даними розвідки, було знищено одного окупанта, ще трьох — поранено», — зазначили в штабі.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація стабілізувалася. Зараз менше стріляють порівняно з тим, що було кілька днів тому. Поодинокі простріли з боку орків — звичайна практика. Час від часу доводиться давати відповідь. Вночі диверсійна група намагалася зайти до нас. Утім, вогнем вдалося її відігнати. Усі хлопці живі й здорові».
Тим часом, наші військові продовжують просуватися вперед. Цього разу ЗСУ вдалося зайняти нові позиції непомітно для бойовиків поблизу Новотошківського. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер Юрій Мисягін.
«Третій день поспіль сепари криють позиції 53-ї бригади в районі селища Новотошківське. По нас працюють міномети 82-го і 120-го калібру, артилерія 122-го калібру, також противник підтягнув танки. «Джавеліни», звичайно, зараз не завадили б, але 53-тя поки що обходиться без них. Ситуація дуже складна, але контрольована. Паніки немає. Всі — від піхоти до артилерії — спокійно виконують свою роботу. Ворогу дуже не подобається, що невідома «третя сила» під їхнім носом скорочує потихеньку дистанцію. Знову просунулася до кілометра вперед і закріпилася на нових позиціях», — написав він.