МИКОЛАЇВ:

Миколаївець Анатолій Скубак створив будинок у вигляді дванадцятигранника і віддасть його під реабілітаційний центр учасникам бойових дій. Споруда має 20 вершин і 30 ребер. Чоловік почав зводити його ще у травні 2014-го. Робочих не наймав, усе робив своїми руками.

— Ідея визрівала 40 років. Я хотів побудувати комфортне, затишне житло. На цей будинок мене надихнули події в Україні, які почалися в листопаді 2013 року. В Інтернеті знайшов те, що було необхідно в цьому напрямі, хоча інформації було дуже мало. Я поставив собі за мету: якщо мені це потрібно, то знайдуться і гроші, — розповів архітектор.

На матеріали Анатолій витратив 5 тисяч доларів. Допомагали й сусіди. Будинок стоїть на землі без фундаменту. Вага — 13 тонн. Площа — 270 кв. м.

— Спочатку я хотів зробити абсолютно чисту екологічну споруду, але не вдалося. Половину будинку я заклав очеретом для теплоізоляції, а нагорі очерет випадав. Тому ізолював пінопластом. Вітру я не боюся, оскільки у будинку абсолютно обтічна форма і він витримує будь-який натиск, — зазначив архітектор.

Споруда має два поверхи, Анатолій хоче побудувати і третій.

Будівництво Анатолій Скубак планує завершити за чотири місяці. Потім віддасть його під реабілітаційний центр для українських військовослужбовців.

Фото надано автором.