В Очакові відбувся обласний з’їзд ветеранських організації учасників АТО Миколаївської області. Організатором виступила ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО». Було представлено понад 25 організацій. Захід модерувала Леся Василенко, голова ГО «Юридична сотня», яка з командою розробила дев’ять законопроектів, які вже ухвалено Верховною Радою та чекають на підпис Президента. На обговорення результату з’їзду приїхали представники обласної та міської влади.

В області реалізується кілька унікальних програм для захисників: придбання житла, фінансування відкриття власної справи. А ще — понад 1200 учасників АТО, членів їхніх родин та родин загиблих зможуть безплатно відпочити на морі. Це приклад успішної співпраці влади та громадських об’єднань.
Найбільш актуальними нині визначено кілька напрямів. Це — відсутність системної роботи зі створення позитивного образу ветеранів та військовослужбовців у суспільстві, недостатньо ефективні механізми соціалізації при поверненні до мирного життя, проблеми в медичній та фізичній реабілітації, недієздатність системи психологічної підтримки та реабілітації.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото надано автором.

Миколаївська область.