У селищі Ланна Карлівського району врочисто відкрито першу в області станцію поліції. Йдеться, власне, про прихисток для двох дільничних (одна з посад поки що залишається вакантною), котрі за допомогою своїх помічників цілодобово дбатимуть про охорону правопорядку на території тамтешньої об’єднаної територіальної громади.
Та, на відміну від колишніх майже умовних пунктів громадської безпеки, станція стала справді сучасним приміщенням, обладнаним за європейськими стандартами. Крім двох робочих кабінетів дільничних тут є кімнати для відпочинку, відеонагляду за територіями населених пунктів громади та навіть дитяча. Остання ставатиме у пригоді тоді, коли на прийом до поліцейських приходитимуть відвідувачі з малечею.
Для оновлення приміщення та наповнення його сучасним комп’ютеризованим обладнанням використали кошти обласного бюджету та ОТГ. Вагомою була також фінансова підтримка місцевого базового підприємства. Водночас присутні на згаданих урочистостях керівники регіону та обласної поліції, представники місцевої влади наголошували на тому, що поява такої сучасної станції поліції стала можливою після створення об’єднаної територіальної громади.
Адже спроби наблизити дільничних до віддалених населених пунктів були й раніше. Досить згадати, скажімо, появу так званих будинків шерифів... Однак тоді у громад не вистачало найголовнішого — фінансових ресурсів — для того, щоб забезпечити належні умови для роботи поліцейських. Унаслідок децентралізації такі ресурси з’явилися. Тож очікується поява нових поліцейських станцій і в інших ОТГ краю.