Новий навчальний заклад — «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» розпочне роботу вже першого вересня. Рішення про його створення прийнято депутатами на сесії облради у рамках тристоронньої угоди між облдержадміністрацією, департаментом освіти і науки та Вінницьким національним технічним університетом.

— Це буде сучасний освітній заклад, де здобуватиме знання талановита молодь з усієї області, — каже заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк. — Поки що у нас мало класів фізико-математичного спрямування. До того ж у сільській місцевості не завжди є можливість розвинути здібності навіть обдарованим дітям. З цією метою створюємо новий комунальний заклад.
Навчання, проживання і навіть харчування для ліцеїстів буде безплатним. Фінансуватимуть заклад з обласного бюджету. Він розташований на базі університету. Після призначення директора та укладення угод виш виділив 1400 квадратних метрів площі для навчальних класів та гуртожиток для проживання ліцеїстів. Триває процес обладнання класів, придбання сучасного мультимедійного обладнання. «Надзвичайно важливо, що заняття у ліцеї проводитимуть титуловані викладачі університету, — зазначив Ігор Івасюк. — Навчальною програмою передбачено додаткові години для позакласних занять, а також лабораторних та технічних робіт. За таких умов якісна допрофесійна підготовка ліцеїстам гарантована».
Випускники ліцею матимуть переваги при вступі до національного технічного університету вже тому, що у них буде кращий багаж технічних знань.