У виборчому окрузі № 84, який об’єднує Тисменицький, Галицький і Тлумацький райони, а також прилеглі до Івано-Франківська села, народний депутат України Михайло Довбенко активно сприяє відкриттю сучасних автоматизованих поштових відділень.

У Тлумацькому районі автоматизовано такі в Обертині, Олеші, Олешеві. До кінця червня планується в Гринівцях, а в липні — у Нижневі. У Галицькому районі ще навесні відкриті автоматизовані ВПЗ у Більшівцях та Вікторові. У червні урочисто відкриють оновлені відділення в Дубівцях та Кінашеві.
Автоматизовано ВПЗ у Тисмениці та Бурштині. Переїхало в нове приміщення й автоматизоване відділення поштового зв’язку в Угринові Івано-Франківської міськради. У червні автоматизовано ВПЗ у селах Вовчинці та Крихівці Івано-Франківської міськради.
В оновлених відділеннях встановлено нові комп’ютери, оновлено канали зв’язку, що дає змогу в рази швидше обробляти інформацію. Відповідно тепер послуги клієнтам надаватимуться значно якісніше — без збоїв. Для зручності врегульовано графіки роботи відділень, часто вони працюють без обідньої перерви та до 20.00.
У сучасному світі для місцевих громад засоби комунікації та зв’язку є особливо важливими. Листи, бандеролі, посилки, пенсії та інші грошові перекази — це неодмінний атрибут нашого життя. У глибинці функції зв’язку завжди виконували поштові відділення. На вимогу часу національний поштовий оператор ПАТ «Укрпошта» здійснює ремонти та автоматизацію відділень зв’язку в населених пунктах, які нараховують дві тисячі й більше мешканців. Це робиться для того, щоб клієнти «Укрпошти» могли повніше й зручніше користуватися послугами зв’язку.
«Сучасні поштові відділення дають змогу кожному члену місцевої громади отримувати якісні послуги зв’язку і в стислі строки, — зауважив народний депутат України Михайло Довбенко. — Навіть найвіддаленіша від центру місцева громада не повинна почуватися обділеною й відрізаною від світу, який інформаційно та технологічно активно розвивається».

Людмила СТРАЖНИК.

Івано-Франківська область.