Новосілля відсвяткував колектив амбулаторії сімейної медицини разом із мешканцями села Сальник Калинівського району. Під медзаклад відвели перший поверх місцевої сільради. Це один з населених пунктів, мешканці якого зазнали збитків восени минулого року внаслідок вибухів на складах боєприпасів 48-го арсеналу Міноборони.

— Раніше амбулаторія була у старому напіваварійному приміщенні, — каже сільський голова Сальника Андрій Вовк. — На сесії депутати вирішили надати для медобслуговування людей інше приміщення. Плануємо відкрити ще й пункт побутового обслуговування, про що просить громада.
В амбулаторії шість окремих кабінетів, один з яких — «Кабінет здорової дитини». Завідувач амбулаторії лікар Ольга Шимотюк розповіла, що на обслуговуванні перебувають 1880 жителів села, а також 500 мешканців дачного масиву «Сальник».
Після урочистостей їх учасники оглянули приміщення. Не могла стримати емоцій від побаченого 79-річна Діана Пожицька: «Аж плакати хочеться від радості, — каже жінка. — Таких зручних умов у нас ще не було».
— Максимально відновити інфраструктуру всіх населених пунктів, які постраждали після НП на 48-му арсеналі боєприпасів — таке рішення на сесії прийняли депутати райради, — каже голова Калинівської райради Василь Поліщук. — Використовуємо кошти з різних джерел, зокрема бюджету громади, району, держави. Підставляють плече й підприємці. У планах — заасфальтувати дорогу у Сальнику, відремонтувати покрівлю Будинку культури, завершити роботи з централізованого водопостачання...