Футбол. ЧС-2018. Фінальний турнір. Груповий етап. 2-й тур. 20 червня.
Група А. Уругвай — Саудівська Аравія. 1:0. Гол: Суарес, 23.
Уругвайці здобули другу перемогу і набрали 6 очок. Стільки само й у РФ. Єгипет і Саудівська Аравія очок не здобули і після групового етапу змушені будуть залишити чемпіонат.

***

Група В. Португалія — Марокко. 1:0. Гол: Роналду, 4.
Лідер збірної Португалії Кріштіану Роналду забив марокканцям. Це був його 85-й гол за національну команду. Він випередив легендарного угорця Ференца Пушкаша і став кращим снайпером європейських збірних усіх часів.
У березні нападник «Реала» обійшов японця Кунісіге Камамото (80) і до сьогодні ділив друге місце з Пушкашем (84) у списку кращих бомбардирів планети в матчах за збірні. Тепер у цьому рейтингу він посідає чисте друге місце — попереду лише іранець Алі Даеї (109).
Найбільше м’ячів — по п’ять — Роналду вдалося забити збірним Андорри, Вірменії, Латвії та Швеції, по чотири — Естонії, Фарерським островам і Нідерландам. Однак поки що жодного разу він не засмутив Францію, Німеччину, Італію та Англію.
Іран — Іспанія. 0:1. Гол: Коста, 54.
Справжня битва тривала до останніх секунд цього захопливого поєдинку. Перемога іспанців висіла, як то кажуть, на волосинці. Адже іранські футболісти тримали високий темп протягом усієї зустрічі, діяли непоступливо й агресивно, демонструючи ще й відмінну фізичну готовність. Особливо дисципліновано вони зіграли в обороні.
А пропустили за досить курйозної ситуації. Воротар Резаеян випередив Косту, але вибив м’яч прямо йому в коліно, від якого той закотився у ворота. Після цього іранці зібрали волю в кулак і завдали кілька потужних ударів у відповідь. Вони навіть забили гол, але його не зарахували, бо було положення поза грою.
Виграш іспанців не викликає запитань, бо він заслужений. Вони володіли ініціативою, мали ігрову і територіальну перевагу. Але і їхні опоненти заслуговують на позитивну оцінку за самовідданість, бажання здобути хоча б нічию. До речі, для збірної Ірану ще не все втрачено. В останньому матчі вона зіграє з Португалією. Перемога виведе іранців до 1/8 фіналу. Завдання дуже складне. Але, як то кажуть, останньою помирає надія...
А поки що турнірна ситуація в цій групі така: Португалія, Іспанія — по 4 очки, Іран — 3, Марокко — 0.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.