У багатьох країнах міністерства у справах ветеранів вже довели свою ефективність

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко взяла участь в засіданні Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. У вступному слові вона поінформувала членів комітету, представників громадських організацій та спілок про досягнуті домовленості із представниками ветеранів війни в Афганістані, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, ветеранів ООС та шахтарів, які у вівторок провели мітинг біля Верховної Ради України.

Ірина Геращенко зауважила, що питання соціальних та пенсійних виплат, монетизації пільг ветеранам, отримання медичних послуг та інші мають бути предметом дискурсу передусім уряду і профільних парламентських комітетів. Водночас політик закликала всіх відмовитися від популізму в питаннях пільг та висловила сподівання, що й уряд займе більш активну позицію щодо діалогу з неурядовими організаціями і профспілками.
Перший заступник голови парламенту зауважила, що задля врегулювання окремих питань найближчим часом буде скеровано депутатський запит до уряду.
Також вона підтримала позицію членів комітету щодо необхідності створення Міністерства ветеранів, яке б комплексно вирішувало питання реінтеграції та реабілітації військових.
«Такі міністерства у справах ветеранів уже довели ефективність роботи в США, Канаді, інших країнах. Очевидно, що сьогодні й Україна потребує центрального органу виконавчої влади, який забезпечуватиме формування та реалізацію політики держави у сфері соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій», — наголосила І. Геращенко.
Під час засідання Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю було розглянуто питання, які належать до компетенції комітету. У зв’язку з цим учасники засідання констатували, що вирішення низки питань потребує значних додаткових коштів, яких немає в бюджеті, а також додаткового опрацювання міністерствами соціальної політики, фінансів та охорони здоров’я України.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.