У Кременчуці на Автокразівському бульварі облаштовують систему вуличного освітлення європейського зразка. Зокрема, працівники комунального підприємства «Міськсвітло» встановлюють тут металеві опори та монтують на них сучасні діодні світильники.

Останні називають подвійними. Адже вони сконструйовані так, що світло від кожного з них спрямоване і на проїжджу частину бульвару, і на тротуар для пішоходів. Однак головною новацією таких ліхтарів є їхня здатність автоматично регулювати потужність світла залежно від часу доби. При цьому йдеться не лише про звичне для більшості світильників «розпізнавання» дня та ночі.
«Розумні» ліхтарі в Кременчуці варіюватимуть своє функціонування саме у вечірній і нічний час. Скажімо, влітку з 23-ї до 24-ї години вони працюватимуть на повну потужність, з опівночі до першої години — на 70 відсотків, а потім уже до світанку — тільки наполовину. Зрозуміло, що такий графік прив’язаний до реальних потреб більшості пішоходів і автомобілістів. При цьому в інші пори року його, звісно, можна коригувати.
Усі необхідні для введення згаданої системи в експлуатацію роботи працівники «Міськсвітла» обіцяють виконати до кінця червня. За підрахунками фахівців, згадані «розумні» ліхтарі на Автокразівському бульварі дадуть змогу зекономити фактично третину коштів, які виділяються з міського бюджету на вуличне освітлення цього мікрорайону.