Голову Старосамбірської райдержадміністрації Ореста Бонка затримали під час отримання неправомірної вигоди у 1,5 тисячі доларів США. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Факт вимагання задокументували слідчі Нацполіції Львівської області спільно зі співробітниками управління захисту економіки. Львівська ОДА висловила подяку правоохоронцям за виявлення хабарників та протидію корупційним схемам в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади.
«Вимагання хабарів — це порушення законодавства, і такі дії посадовців дискредитують та ширять недовіру до держави. Незалежно від обійманої посади кожен хабарник повинен відповісти перед законом», — вважають у Львівській ОДА.
Орест Бонк керував відділом освіти в Старосамбірському районі, у 2013—2015 роках був головою районної ради, а із січня 2017-го — голова РДА. На громадських засадах був помічником народного депутата України Андрія Лопушанського.
Львівська ОДА створила прецедент: першою повідомила про затримання керівника району і висловила свою позицію.
Як повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону, голова Старосамбірської РДА Орест Бонк вимагав 1,5 тисячі доларів США за працевлаштування в юридичний відділ райдержадміністрації.

Підготував наш власкор Богдан КУШНІР.