Футбол. ЧС-2018. Фінальний турнір. Груповий раунд. 21 червня.

В Н П М О
1. Франція 2 0 0 3 — 1 6
2. Данія 1 1 0 2 — 1 4
3. Австралія 0 1 1 2 — 3 1
4. Перу 0 0 2 0 — 2 0

Група С. Данія — Австралія. 1:1. Голи: Еріксен, 7 — Єдинак, 38 (п).
Перший матч цього ігрового дня відбувся у гострій і безкомпромісній боротьбі. Австралійці навіть мали невелику перевагу. Але все завершилося нічиєю.
Рахунок відкрили данці, швидкий гол забив Крістіан Еріксен після передачі Ніколаї Йоргенсена. Але австралійці не знітилися, намагалися діяти гостро. І під кінець тайму зрівняли рахунок. Юсуф Поульсен зіграв рукою. Пенальті. Щоправда, щоб його призначити, довелося звернутися до відеоповтору. Ну, а бородань Міле Єдинак виконав покарання блискуче.
У другому таймі команди намагалися схилити шальки терезів на свій бік. Але воротарі — Каспер Шмейгель та Меттью Райан — помилок не припустилися.
Франція — Перу. 1:0. Гол: Мбаппе, 34.
Французи набрали шість очок і забезпечили собі місце в плей-оф. Коли перший тайм перетнув екватор і наближався до завершення, півоборонець «Манчестер Юнайтед» Поль Погба відібрав м’яч у центрі та відправив його в карний майданчик на форварда Олів’є Жиру з «Челсі». Той пробив, але його удар воротар відбив, однак 19-річний нападник ПСЖ Кіліан Мбаппе був першим на добиванні. Цей епізод і вирішив долю поєдинку.
Досить цікава і бойовита збірна Перу після другої поразки на турнірі, на жаль, втратила всі шанси продовжити виступи на другому етапі.

***

Група D. Аргентина — Хорватія. 0:3. Голи: Ребич, 53, Модрич, 80, Ракитич, 90+1.
Ми стали свідками приниження збірної Аргентини, котра в цьому поєдинку мала вигляд якоїсь пригніченої і безсилої. Її лідери діяли, немов стриножені коні. У тому числі й зірковий Ліонель Мессі.
Але в першому таймі і хорватам теж не все вдавалося. І, думається, мало хто міг передбачити, що після перерви Аргентина в підсумку потрапить у важкий нокаут...

***

Що за потворна гра воротаря Аргентини Вільфредо Кабальєро! Не зміг він вибити м’яч і подарував його Анте Ребичу. А той ефектно пробив з льоту в «дев’ятку».
Здавалося, що ось-ось аргентинці прокинуться і вирівняють ситуацію. Але час спливав і все йшло до того, що хорвати здобудуть мінімальну перевагу. Та доля прихильно поставилася до них і суворо — до аргентинців.

Який же чудовий у цьому поєдинку був Лука Модрич (на знімку) — орел, та й годі! Півоборонець мадридського «Реала» точно поцілив у кут, пробивши з-за меж карного майданчика. І це, либонь, остаточно добило Аргентину!
Протягом останніх хвилин зустрічі хорвати діяли натхненно й упевнено, ще й познущалися над деморалізованим суперником. Представники Європи до вірного розіграли м’яч, і хавбек «Барселони» Іван Ракитич відправив його в порожні ворота!
Хорватія достроково вийшла до плей-оф.

***

Теоретично Аргентина, у котрої є лише очко, ще може врятуватися. Але тепер доля біло-блакитних не тільки в їхніх руках. Зокрема, команду Мессі влаштувала б принаймні нічия в учорашній зустрічі Ісландія — Норвегія. Поєдинок завершився, коли цей номер газети вже друкувався. Але ви можете ознайомитися зі звітом про матч на нашому сайті www.golos.com.ua.

***

Знаменитий у минулому італійський футболіст (нападник), гравець збірної Італії 49-річний Фабріціо Раванеллі офіційно став тренером київського «Арсенала», котрий повернувся до УПЛ.
Учора Раванеллі підписав контракт у присутності президента клубу Івіци Пірича. Угоду розраховано на рік із можливістю продовження ще на сезон.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото fifa.com