У селі Бутенки Кобеляцького району, що на Полтавщині, урочисто відкрили Центр безпеки громадян. Він об’єднав у собі місцеву пожежну охорону та поліцейську станцію. Працюватимуть тут і тамтешні комунальники.
Спільний для служб життєзабезпечення об’єднаної територіальної громади дім облаштували у приміщенні колишнього взводу дорожньо-патрульної служби, який обслуговував стаціонарний пост ДАІ. Адже йдеться про село, яке не лише є центром ОТГ. Воно прилягає до автомагістралі державного значення та залізничної колії. Тож роботи для представників оперативних служб тут вистачає. Щоб вони працювали ефективно, необхідно створити належні умови для їхньої діяльності й водночас озброїти технічно.
Це стало можливим після створення першої в районі об’єднаної територіальної громади. Їй активно допомагали повпреди обласної та районної влади. Децентралізація коштів і повноважень дала змогу взятися за реалізацію такого масштабного проекту. Під час згаданих урочистостей, як то кажуть, на входини, начальник Головного управління ДСНС в області Володимир Салогуб вручив сільським вогнеборцям ключі від пожежного автомобіля. Вагомі подарунки отримали працівники центру й від керівників місцевих підприємств — трактор Т-150, екскаватор і комп’ютер.

Василь НЕЇЖМАК.