З усіх матчів, які відбувалися з п’ятниці по неділю, без будь-яких сумнівів, поєдинок Німеччина — Швеція стоїть окремо. Його рівень — поки що один із найвищих на чемпіонаті, сценарій — найдраматичніший.
Німцям, які в першому турі програли Мексиці (0:1), мов повітря, потрібна була перемога. Тому вони почали зустріч агресивно. Але першими... пропустили. Однак одразу після перерви німці встановили рівновагу, розігравши комбінацію, мов за підручником. Ройс блискавично замкнув флангову передачу від Вернера.
Після цього гра майже повністю перемістилася в район карного майданчика скандинавів. Чемпіони світу методично розігрували комбінації. Однак оборона шведів діяла чітко і грамотно, кілька разів «синьо-жовтих» рятував воротар Ольсен.
А потім німці, здавалося, значно ускладнили собі життя, коли залишилися в меншості. Команду підвів Боатенг, котрий заробив другу жовту картку. І вона автоматично перетворилася на червону.
Однак ця втрата, навпаки, ще більше згуртувала футболістів збірної Німеччини, які виявили справжній чемпіонський дух. І коли залишалося зіграти останні хвилини доданого часу, підопічні Йоагіма Льова створили диво. Вони розіграли штрафний ліворуч від лінії карного майданчика шведів.

Ройс відкинув м’яч Кроосу (на знімку), а той якоюсь фантастичною дугою надіслав його в дальню «дев’ятку»!
Німці здобули перші три очки на цьому чемпіонаті. Тепер вони зі шведами в однаковому становищі, але у разі рівної кількості балів команда Льова матиме перевагу за результатом особистої зустрічі. Така ось цікава математика, а головне, що учасники плей-оф з цієї групи стануть відомі тільки після третього туру (відбудеться 27 червня).

***

Тепер про матч Польща — Колумбія. Обох команд нічия не влаштовувала. Потрібна була лише перемога, яка давала добрий шанс поборотися в третьому турі за вихід із групи.
Поляки віддали ініціативу, інколи атакували. Однак робили це чомусь малими силами. Натомість колумбійці вели наступальні дії широким фронтом, не шкодуючи сил. І, що дивно, їх під кінець тайму більше виявилося в латиноамериканців.
Як наслідок, Колумбія розіграла кутовий. Півоборонець «Баварії» Родрігес отримав м’яч у карному майданчику і виклав його на голову Міні, мов рукою. Центральному оборонцеві «Барселони» залишалося тільки влучити, що він зробив напрочуд ефектно.
Після перерви перевага колумбійців над явно деморалізованими поляками стала ще більшою. Головне, що латиноамериканці дуже помітно переважали суперника в швидкості. Зрештою, вони забили ще два м’ячі. А могли й більше...
Польща зіграє ще один матч на чемпіонаті проти Японії. Але то буде формальність, адже «червоно-білі» далі групи вже не підуть. Поєдинки третього туру в групі Н відбудуться 28 червня. Того дня на нас чекає ще одна зустріч Сенегал — Колумбія.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото fifa.com