Першим в області договір з Національною службою здоров’я підписав Корюківський центр медико-санітарної допомоги. Він отримає фінансування з першого траншу, тобто з 1 липня. Про це було оголошено під час перебування в області в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш запевнив, що інші медичні заклади працюють у цьому напрямі. Проте є низка об’єктивних причин, які поки що стримують процес укладення договорів із НСЗУ (зокрема, невідповідність закладів нормативам оснащення та досить повільний темп укладення договорів між лікарем та пацієнтом у сільській місцевості). Проте у регіоні майже 25% жителів підписали договори з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами, що є високим показником в Україні. Керівник профільного міністерства також відзначила, що область активно впроваджує реформу. Проте вона наголосила на необхідності пришвидшення процесу автономізації медзакладів й укладення ними відповідних договорів із НСЗУ на отримання фінансування.
«Медичним закладам необхідно спрацювати так, щоб встигнути до 1 вересня укласти договори із НСЗУ. Адже це дасть можливість уже з 1 жовтня мати кошти з держбюджету», — зауважила Уляна Супрун.