З 1 липня проїзд у маршрутних таксі у місті над Південним Бугом підвищиться. Замість нинішніх 4 гривень за одну поїздку пасажири сплачуватимуть 5 на коротких маршрутах і 6 — на довгих. У нічний час (з 22.00 до 6.00) проїзд коштуватиме 8 гривень.
Рішення про нові тарифи на перевезення у названому виді транспорту ухвалено виконкомом Вінницької міськради після обґрунтувань, наданих на розгляд асоціацією приватних перевізників «Маршрут». За інформацією керівника асоціації Олександра Готи, зміна вартості спричинена подорожчанням усіх складових тарифу. За його словами, найбільше позначилося зростання ціни на пальне. Протягом двох останніх років літр дизпалива подорожчав з 16,49 до 29,95 гривні. Зросла й мінімальна зарплата — з 1434 до 3723 гривень.
За розрахунками фахівців асоціації, оптимальна вартість проїзду мала б становити 7,8—8 гривень. «Просимо затвердити ціну хоча б у 6 гривень», — зазначив Олександр Гота на засіданні міськвиконкому. За пропозицією заступника голови міськвиконкому Миколи Форманюка ухвалено диференційоване рішення. Три ціни визначено у схваленому рішенні.