Представники ОРДЛО в рамках Мінського формату підтвердили утримання лише 24 осіб. Про це вчора заявив на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак. «При СБУ функціонує Об’єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця перебування безвісти зниклих у районі проведення АТО. Протягом 2014—2018 років Об’єднаним центром звільнено з окупованих територій 3224 особи», — наголосив він.
За його словами, наразі переговори щодо звільнення заручників свідомо блокуються РФ як інструмент тиску на Україну. «Для нас важливе значення має міжнародна підтримка світових лідерів. Саме завдяки такій підтримці було звільнено багатьох політичних в’язнів», — сказав він.
Тим часом за добу (на ранок 25.06) російські найманці понад 20 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, на луганському напрямку бойові дії точилися в районі села Кримського. Там загарбники застосовували артилерію калібру 122 мм, 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Луганського та Новозванівки обстріли були із гранатометів і великокаліберних кулеметів.
На донецькому напрямку під прицільним вогнем російських окупантів і колаборантів перебували захисники Мар’їнки, Авдіївки та Кам’янки. На маріупольському найгарячіше було поблизу Водяного. Там окупанти вели вогонь зі ствольної артилерії та 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Позиції навколо Лебединського зазнали обстрілів з танка та 122-мм артилерійських систем. Також ворожа активність спостерігалася поблизу Богданівки, Гнутового та Широкиного.
«Підрозділи Об’єднаних сил не дозволяли агресорові покращити тактичне положення, вели активну оборону та давали адекватну відповідь окупантам. Внаслідок активних бойових дій один наш захисник загинув, а четверо військовослужбовців зазнали поранень», — повідомили в штабі.