Завершився п’ятиденний збір резервістів стрілецької роти Лохвицького району, яка входить до складу Полтавської бригади територіальної оборони. Організували його працівники обласного та районного військового комісаріатів за активного сприяння місцевої влади.

На знімку: під час військового збору резервістів Лохвицького району.

Фото надано прес-службою Полтавського облвійськкомату.

Цього разу йшлося про військовий вишкіл у польових умовах оперативного резерву другої черги. Тож за зброю взялися люди, котрі працюють механізаторами, агрономами, представляють інші цілком мирні професії, та завжди готові захищати свій край і свою державу. Їх перевдягли у військові однострої й зібрали у лісовому масиві за тридцять кілометрів від райцентру. Тут, у заздалегідь підготовленому польовому таборі, резервістів озброїли та привели до присяги. Фахівці військових комісаріатів та інструктори з реальним бойовим досвідом навчали своїх підопічних азів стрілецької, тактичної, інженерної та медичної підготовки.
Організатори подбали і про належні побутові умови у польовому таборі, якісне харчування та змістовний відпочинок резервістів. Найсумлінніших після вишколу відзначили грамотами та подарунками. Зрештою, понад чотири десятки учасників згаданого збору вирішили укласти контракти на проходження служби в резерві. Протягом останнього року такі збори на Полтавщині влаштовували також для резервістів Диканського, Котелевського, Кобеляцького районів і обласного центру.

Василь НЕЇЖМАК.

Полтавська область.