Міні-безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував 1,5 кілометра нових траншей та 13 порожніх бліндажів у тимчасово окупованій найманцями РФ Новогригорівці, за 33 км на захід від Луганська. За даними прес-служби місії, цих споруд не було видно під час попередньої зйомки місцевості 29 квітня цього року. Як повідомляє «Радіо «Свобода», поблизу села Покровка, розташованого на окупованій території, на супутникових картах Google можна побачити полігон та місце зберігання військової техніки проросійських збройних формувань.
Як зазначає прес-центр ООС, ворог продовжує вести по наших позиціях прицільний вогонь із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Станом на ранок 26 червня в штабі ООС повідомили: «На луганському напрямку найгарячіше було в районі Кримського. Там ворог застосовував по наших позиціях міномети калібру 120 мм, гранатомети та стрілецьку зброю. Також ворожа активність спостерігалася біля Луганського та Золотого. На донецькому напрямку противник застосував по захисниках Авдіївки та Крутої Балки міномети калібру 82 мм, гранатомети та стрілецьку зброю. Противник обстрілював наші позиції в районі Лебединського, Гнутового, Широкиного, Павлополя та Старогнатівки».
Також у штабі ООС повідомили, що в Об’єднаних силах створено багаторівневу систему протиповітряної оборони. «Новітня система управління здатна централізовано видавати бойову інформацію зенітно-ракетним та зенітно-артилерійським підрозділам, а також управляти ними в режимі реального часу. Система здійснює миттєву прив’язку підрозділів до місцевості, розраховує зони виявлення та ураження», — йдеться в повідомленні.