На центральній площі Львова зустрічали воїнів 80-ї десантно-штурмової бригади, які повернулися із зони проведення Операції об’єднаних сил. Понад три роки вони виконували бойові завдання у найгарячіших точках на сході — поблизу луганського аеропорту, Слов’янська, Щастя, Станиці Луганської, Лисичанська і Кримського. Герої пройшли маршем вулицями рідного міста з портретами тих, хто загинув у боях. На проспекті Свободи воїнів 80-ї бригади вітали колишній комбриг, заступник командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майор Андрій Ковальчук, керівники області та міста, духовенство.

Нагороди воїнам вручає голова облради Олександр Ганущин.

Фото прес-служби облради.

«На жаль, не всі герої повернулися з російсько-української війни, не всі обіймуть своїх дітей і матерів, але я впевнений, що настане час, і наші захисники пройдуть парадним маршем площами Луганська, Донецька, Севастополя — такий час настане», — наголосив голова Львівської облради Олександр Ганущин.
Після урочистостей у палаці Гната Хоткевича відбулася презентація першої книги про оборону луганського аеропорту «У вогняному кільці». Серед тих, хто обороняв цей важливий стратегічний пункт, був генерал-майор Андрій Ковальчук.
«Взявши під контроль аеропорт, ми надовго зупинили просування противника. Якщо хтось скаже, що луганський аеропорт ми здали, не вірте, жоден солдат не залишив поле бою. А коли ми відійшли, противник ще два дні боявся туди заходити. Нехай ця книга принесе людям розуміння цих подій 2014 року», — наголосив Андрій Ковальчук.
За час російсько-української війни на сході загинуло 288 жителів Львівщини.

Богдан КУШНІР.