На фестивалі «Університетське літо» відвідувачів частували національними стравами і консультували з медичних та юридичних питань

Університет «Україна» провів у столиці фестиваль «Університетське літо». Цей захід уже став традиційним. Його мета — популяризація інноваційних освітніх проектів, інклюзивного навчання, патріотичної і гармонійної особистості українського студента.

 

На фестивалі виступили фольклорні колективи.

 

Стенд Дубенської філії Університету «Україна».

 

Студентське свято влаштували в самісінькому центрі столиці, в Маріїнському парку. Інститути Університету «Україна» та його філії з різних куточків країни запросили відвідувачів на презентації та майстер-класи.
Особливо вабив гостей стіл Дубенської філії університету. Тут частували пахучими варениками з картоплею та шкварками, ковбаскою, хрумкими дерунами з домашньою сметаною! Прихильників української кухні вітали дівчата в українських строях і, звичайно ж, керівник Дубенської філії університету Володимир Музика.
А біля стенда коледжу «Освіта» вишикувалася черга охочих спробувати себе в такій тонкій справі, як петриківський розпис. Діти зачаровано вдивлялися в барвисті візерунки і намагалися відтворити їх власноруч.
Прихильники здорового способу життя з цікавістю розглядали стенд Інституту соціальних технологій Університету «Україна». Кожен міг поспілкуватися з представниками кафедри здоров’я людини та фізичного виховання, а за бажання — ще й зважитися, виміряти свій зріст та артеріальний тиск. Після експрес-діагностування, проведеного працівниками кафедри, студент 5-го курсу Іван Сесь проводив лікувальний масаж і рекомендував курс доступних фізичних вправ для поліпшення кровообігу та покращення роботи центральної нервової системи.
Інститут права та суспільних відносин Університету «Україна» теж консультував охочих, але вже з юридичних питань. Найчастіше зверталися до начальника головного територіального управління юстиції м. Києва Станіслава Куценка, який викладає в навчальному закладі. Просили проконсультувати з сімейного права, житлового, надати роз’яснення щодо комунальних послуг та субсидій. Інститут права та суспільних відносин розгорнув у парку виїзну криміналістичну лабораторію, проводив майстер-клас зі складання фотороботів, знімання відбитків пальців і навіть досліджень на детекторі брехні. Та чи не найбільше зацікавлення відвідувачів викликав майстер-клас Інституту економіки та менеджменту, під час якого на очах у споживачів проводили технологічну оцінку якості харчів.
Цікаві майстер-класи провели й інші інститути університету — інженерно-технологічний, комп’ютерних технологій, філології та масових комунікацій, факультету біомедичних технологій. А працівники бібліотеки навчального закладу представили оригінальні ляльки-мотанки, виготовлені з паперу.
Викладач Анастасія Базиленко у день проведення фестивалю започаткувала книгу рекордів Університету «Україна» — запропонувала визначити, у кого з викладачів та студентів найдовша коса, хто знає найбільше поезій класиків, хто присяде найбільшу кількість разів тощо. За підсумком дня прізвища перших чотирнадцяти рекордсменів посіли своє чільне місце в університетській книзі рекордів.
Чимало захоплених поглядів було прикуто до мапи України, яку створювали просто під час свята з кольорового піску! Керували процесом представники «Консультаційного пункту для учасників бойових дій» разом з його очільницею Анастасією Осипенко.
Фестиваль завершився святковим гала-концертом, який відкрив перший проректор Університету «Україна» Іван Кучерявий. На правах в. о. Президента університету він відзначив найкращих студентів, вручив їм нагороди і побажав подальших успіхів.
Гала-концерт починався під акомпанемент теплого літнього дощу, але глядачі, котрі оточили сцену, навіть не думали розходитися. Публіка щедро аплодувала колективу бандуристів «Шпилясті кобзарі», ансамблю естрадно-спортивного танцю «Стелз», народній артистці України Світлані Мирводі. Тепло вітали солістку військового ансамблю Збройних Сил України Тетяну Кисляк — керівника вокального фольклорного гурту «Живиця» співробітників Університету «Україна», який виконав пісню «Встань, козацька славо!», вокальний ансамбль «Веремія» Центру художньої творчості Університету «Україна» та інших виконавців.

Лілія ЗОЛОТОНОША,
журналіст Університету «Україна».
Фото надані Університетом «Україна».