Саме так називається нова модна колекція відомої української дизайнерки Оксани Караванської (на знімку), яку вона днями представила у Львові як спеціальну подію у рамках Leopolis Jazz Fest-2018, що з 27 червня до 1 липня тривав там.

Модне шоу від кутюр’є Оксани Караванської на Святоюрській горі, у відреставрованих Митрополичих садах, — уже очікувана літня подія. Цього року воно відбувалося вчетверте. І щоразу це нова, яскрава ідея, цікаві й несподівані дизайнерські рішення.
Саме ці модні покази посприяли реставрації Митрополичих садів Андрея Шептицького — парку ХVІІІ століття. Сюди повернулися аристократизм та вишуканість ландшафтного дизайну. Помилуватися ним, побувати в Митрополичих палатах традиційно мають можливість саме гості Leopolis Jazz Fest та модних показів Оксани Караванської, адже зазвичай сади закриті для публічних відвідин. Співорганізатором модного показу виступила Благодійна організація «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ, яка займається розвитком соціальних проектів церкви, зокрема оновленням Митрополичих садів.
Цьогорічна ексклюзивна fashion-історія від Оксани Караванської супроводжувалася живою музикою у виконанні провідного симфонічного оркестру України «INSO-Львів».
Висока мода у супроводі високої музики, що підкреслювала витонченість і шляхетність класики, автентики, романтизму, модерну у силуетах, у крою, у поєднанні фактур тканин, мережива, шкіри, у драпіруваннях та гофре, в аксесуарах та оздобах, — це «Український Haute Couture-2018».
Оксана Караванська — одна із найкреативніших дизайнерок України, а її от кутюр — унікальний, адже такого не робить ніхто. Модельєр, яка входить до п’ятірки найвідоміших у світі українських дизайнерів, створює сукні, що ніколи не повторюються. «Сукня — це взагалі найжіночніше і найпривабливіше з того, що ми, дизайнери, створюємо, — розповідає пані Оксана. — Сукню треба не носити, у ній треба дефілювати. Разом із сукнею жінка одягає на себе образ, манеру поведінки, вона є наче режисером міні-моновистави, в якій роль треба грати до останньої секунди. Якщо ж вам не хочеться грати — заховайтеся за маленьке чорне плаття або зовсім не ходіть на світські раути».

Лариса ГОНЧАРЕНКО.
Фото Степана ЛУТЧИНА.

 

**

 

На знімках:

 

Оксана Караванська (у центрі)
та її моделі на модному показі
"Український Haute Couture-2018".

 

Сукні від Оксани Караванської
з колекції "Український Haute Couture-2018".

 

Симфонічний оркестр "INSO-Львів".

 

Фото Олександра ШАМОВА.

 

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі
Андрій Дещиця (праворуч)
та Богдан Левчук -- гості модного показу.

 

Українська продюсерка та телеведуча Гражина Чаплін на fashion-шоу.

 

Фото Степана ЛУТЧИНА.