Незважаючи на «хлібне перемир’я», бойовики активізувалися на всіх напрямках окупованого Донбасу

В останню добу (станом на ранок 3.07) російські окупаційні війська порушували так зване хлібне перемир’я майже по всій лінії зіткнення. За даними прес-центру штабу ООС, противник понад 20 разів відкривав вогонь по наших військових. Так, на луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Кримське та Причепилівка, де ворог застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.
Неспокійно було і в районі Світлодарської дуги. Там окупант гатив поблизу Луганського та Новозванівки. Також найманці здійснили обстріл нових позицій, що займає рота глибинної розвідки зі складу Об’єднаних сил, на східній околиці Золотого-4. У районі населеного пункту Новолуганське бойовики стріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Унаслідок ворожого обстрілу один український захисник дістав поранення.
На донецькому напрямку ворог обстріляв захисників Пісків із протитанкових гранатометів. Найгарячіше було на маріупольському напрямку, де спостерігалася найбільша кількість провокацій у районі населених пунктів Водяне, Гнутове, Широкине, Павлопіль, Чермалик та Лебединське. Вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог намагався змусити ЗСУ відкрити вогонь у відповідь.