4 липня — День Національної поліції України

Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав правоохоронців із Днем Національної поліції України. «Від щирого серця хочу привітати наших правоохоронців із Днем Національної поліції України. Створення Національної поліції у 2015 році — це не лише зміна назви, це докорінна трансформація правоохоронного органу і одна з найуспішніших реформ сучасної України», — сказав Андрій Парубій на початку вчорашнього засідання парламенту.

 

**

Авто для правоохоронців придбали коштом громад

Шість автомобілів для підрозділів Головного управління Національної поліції у Вінницькій області придбано за кошти місцевих бюджетів. Ще три автівки закуплено за гроші обласного бюджету.

Ключі від легковиків — шести Renault і трьох Skoda Rapid — урочисто вручили на території обласного управління Нацполіції за участі керівників районів та районних відділень поліції Гайсинського, Козятинського, Мурованокуриловецького, Липовецького, Тульчинського та Шаргородського районів. У названих громадах використовуватимуть нову техніку.

— Мешканці сільських територій мають почуватися безпечно, — наголосив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій (на знімку в центрі) під час вручення ключів від транспортних засобів. — Непрості виклики стоять перед Національною поліцією, органами державної виконавчої влади і місцевого самоврядування. Процеси, що породжують конфліктні ситуації, помітні нині і в сільській місцевості. Маємо захистити людей, які хочуть жити і працювати у спокійних умовах.

Фото з сайту http://www.vin.gov.ua

Керівник управління Національної поліції в області Юрій Педос зазначив, що структурні підрозділи не вперше отримують нові автомобілі. Цього разу — завдяки підтримці органів місцевої влади. «Це свідчить про почуття відповідальності влади перед громадою, — каже він. — Також про те, що маємо взаєморозуміння і відчуваємо відповідальність перед громадою за виявлену довіру до поліції».
До кінця 2018-го підрозділи поліції одержать ще 20 автівок. Про це заявив керівник області. «Важливо, що до регіональної програми підтримки армії і правоохоронних органів почали долучатися місцеві громади», — наголосив Валерій Коровій.