За добу (станом на ранок 6.07) російські окупаційні війська 26 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП.
Так, на луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вкотре російські найманці вчинили провокацію в районі розведення сторін у населеному пункті Станиця Луганська, відкривши вогонь зі стрілецької зброї.
На світлодарському напрямку противник гатив із автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів у районі населених пунктів Світлодарськ та Новолуганське. Одного військовослужбовця було поранено.
На донецькому напрямку ворог виявив незначну активність, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Під обстріли противника потрапили позиції в районі Південного та Авдіївки.
Неспокійно було на маріупольському напрямку, де вже вкотре спостерігається велика кількість ворожих провокацій. У районі населених пунктів Широкине, Талаківка, Водяне російські найманці стріляли з гранатометів та стрілецької зброї, намагаючись змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Продовжуються обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберного кулемета, є «приходи» з мінометів 82-го і 122-го калібрів. Тобто противник не дотримується перемир’я. Остання ніч, як і попередні, була неспокійною. Переважно стрілецька зброя. Усе як завжди. Коли мене запитують, чи у нас тут спокійно, я зазвичай кажу: було б спокійно — нас би тут не було. На жаль, це звичайне явище. Такі простріли у нас відбуваються постійно. Усі хлопці живі й здорові. Додати нічого».