У розташованому на околиці Полтави Свято-Троїцькому храмі Української греко-католицької церкви з’явився унікальний для міста вишитий іконостас, який уже освятили. Ікони для нього створили дві тамтешні парафіянки — Катерина Якименко та Валентина Кролевська.
Жінки вишивали ікони із зображеннями ликів святих і біблійних сюжетів кілька років. При цьому використовували схеми відомого священика і митця Дмитра Блажейовського. Під час тієї копіткої праці постійно молилися. За словами пані Катерини, котра є багатолітньою парафіянкою храму, здійснилася її давня мрія — прикрасити культову споруду незвичним іконостасом. Адже головний храм полтавських греко-католиків насправді є невеличкою церквою, що вгніздилася в пристосованому приміщенні. Вишиті руками майстринь ікони ще більше «одомашнюють» її, роблять затишнішою, подібною до традиційних українських світлиць.
Зрештою до творення згаданого іконостасу долучилися практично всі парафіяни храму та меценати-жертводавці. На зведення його каркасу, тобто основи, на якій розміщені ікони, кошти збирали спільно. Задля тієї богоугодної справи не цуралися й іншої фізичної роботи.

Полтава.