У рамно-кузовному цеху Кременчуцького автомобільного заводу ввели в дію сучасне високоточне устаткування для плазмового різання металу. На ньому зі сталевого листового прокату вирізають заготовки та деталі різних форм і розмірів.
При цьому для кожного виробу розробляється окрема програма. Тож, крім власне різака, невід’ємною складовою згаданого устаткування є числове програмне управління. За таких умов забезпечується повний робочий цикл виготовлення тієї чи іншої деталі, яких за місяць у рамно-кузовному цеху продукують до сотні. Адже за постійного оновлення та вдосконалення номенклатури автомобілів такою само постійною залишається потреба внесення конструктивних змін.
У нове устаткування заводчани інвестували майже мільйон гривень. Фахівці зазначають, що за нинішньої неповної завантаженості потужностей підприємства новинка окупиться не так швидко, як хотілося б. Та навіть за таких обставин треба думати насамперед про перспективу і про якість продукції. Тим паче що попередню установку для плазмового різання металу тут інтенсивно експлуатували понад 12 років. За цей час, звісно, змінилися вимоги до точності та якості різання, що вже не узгоджуються із застарілим обладнанням. Однак тепер металевий «одяг» для «КрАЗів» кроять справді по-сучасному.

Полтавська область.