У нових приміщеннях розпочнуть навчальний рік учні в трьох селах Вінниччини. 1 вересня урочисто відкриють новозбудовані школи у Зведенівці Шаргородського, Михайлівці Гайсинського та Сосонці Вінницького районів.

У такій прекрасній школі тепер навчатимуться учні села Михайлівка Гайсинського району.

З ходом робіт на цих об’єктах ознайомився голова облдержадміністрації Валерій Коровій. «Нові навчальні заклади — це результат бюджетної децентралізації, — зазначив він під час перебування в селі Михайлівка Гайсинського району. — Декілька років тому про будівництво соціальних об’єктів годі було мріяти. Місцеві бюджети не мали фінансових ресурсів, а казначейські рахунки були заблоковані. Тепер ситуація змінилася кардинально, і влада та громади скористалися можливістю витратити отримані кошти, зокрема й на будівництво освітніх закладів».
Спілкуючись з керівництвом району, сільської громади, будівельної організації та освітянами, посадовець наголосив на необхідності оздоблення і наповнення класів, де навчатимуться першокласники. Згідно з новим законом про освіту першокласники мають навчатися за місцем проживання. «Класні кімнати в школі Михайлівки не повинні відрізнятися від тих, що в столиці, інших містах чи селах, — зазначив керівник області. — Де б вони не були, скрізь мають бути забезпечені всім необхідним, причому високої якості. Учитель повинен мати таку само підготовку, як його колеги в найкращих школах».
До речі, всі названі об’єкти є довгобудами. Їх починали 20—30 років тому. Неодноразово намагалися продовжити роботи. Не вистачало коштів. Тільки тепер завершать будівництво, щоб створити учням належні умови. У кожному зі згаданих освітніх закладів буде спортивний зал та їдальня.

Віктор СКРИПНИК.
Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.