Перший у регіоні Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) при сільраді створено у селі Агрономічне Вінницького району. Тут місцеві жителі, а також мешканці навколишніх сіл мають можливість отримати 37 видів послуг, зокрема з реєстрації майна, одержання паспорта, у сфері пенсійного забезпечення, земельних відносин тощо. Укладено угоди про співпрацю з низкою районних структур — управлінням Пенсійного фонду, Центром зайнятості населення, управлінням праці та соціального захисту.

Розміщується ЦНАП у приміщенні сільради. До урочистого відкриття, що відбулося 9 липня ц. р., працював у тестовому режимі. З початку року надано понад 1200 адмінпослуг. Про це повідомив сільський голова Олег Шулікін. За його словами, рішення про створення нової структури прийнято рік тому на сесії сільради.
— Депутати поставили перед собою завдання — запровадити такі форми надання послуг, які мають міські жителі, — каже Олег Шулікін. — Тепер значну частину питань можна вирішувати безпосередньо у територіальній громаді, в одному місці і в належних умовах.
Від оперативності та якості обслуговування жителів громади залежить рівень довіри людей до влади. На цьому наголосив присутній на відкритті ЦНАПу перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко. Посадовець уточнив, що це перший ЦНАП, створений при окремій сільраді. За його словами, торік у селах відкрито шість таких центрів. Усі вони діють при об’єднаних територіальних громадах. 2018-го заплановано відкриття ще чотирьох аналогічних структур у сільських населених пунктах. Так послуги наближують до людей.