Виставка оригінальних поштових листівок кінця ХІХ — першої третини ХХ ст. «Київські мотиви. Адреси і адресати» відкрилася у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України.

На знімку: м. Кошевате Київської губ. Поштова листівка 1905—1910 рр. Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України.

«Цей виставковий проект демонструє майже 200 поштових листівок, які мають унікальне значення в контексті збереження історії. На них можна побачити ті місцевості, яких в історичному значенні вже не існує», — зазначила Влада Литовченко, директор Вишгородського історико-культурного заповідника, який став одним зі співорганізаторів експозиції. До створення виставки також долучилися колекціонер та меценат Дмитро Піркл, який представив 26 поштівок, та науковий співробітник ВІКЗ Василь Михальчук.
Відвідувачі виставки мали змогу побачити рідкісні листівки з зображенням втрачених, але не забутих ландшафтних й архітектурних шедеврів Києва і Київщини, зокрема Десятинну церква та історичне Межигір’я. Також тут представлені унікальні побутові аксесуари та одяг кінця ХІХ ст. з колекції Музею історії моди Марини Іванової.
У рамках відкриття виставки відбулася презентація нової книжки видавництва «Мистецтво» «Київ столітньої давнини» Дмитра Малакова та Андрія Прибєги.
Триватиме експозиція до кінця липня, вхід вільний.

Олена ЮХИМЧУК.
Фото автора.