На Прикарпатті навчальні заклади Богородчанського, Верховинського, Галицького, Надвірнянського, Снятинського, Рогатинського і Тисменицького районів, а також Брошнів-Осадської, Витвицької, Дзвиняцької, Делятинської, Заболотівської, П’ядицької, Тлумацької та Яблунівської ОТГ отримали шкільні автобуси. 17 автомобілів придбали коштом державного та обласного бюджетів. Вартість кожного — 1 млн 836 тис. грн.

Голови Івано-Франківської облради й облдержадміністрації Олександр Сич та Олег Гончарук (на передньому плані).

Під час церемонії їх передачі голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук розповів, що протягом 2015—2017 років на виконання програми «Шкільний автобус» придбано 47 одиниць такого транспорту. За інформацією департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА, загалом на Прикарпатті понад 13 тисяч школярів та майже 3 тисячі учителів проживають за межами пішохідної доступності і потребують підвезення до місць навчання та праці. Тож необхідно придбати ще 74 автобуси та замінити 59 старих. Олег Гончарук нагадав також, що від початку бойових дій на сході країни в зону бойових дій відправлено 18 шкільних автобусів.
Голова обласної ради Олександр Сич наголосив на тому, що придбання шкільних автобусів — вагомий крок до поліпшення освітньої системи.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото Мар’яни ГРИНЕЧКО.