Відтепер на фронті легітимними вважатимуться лише підрозділи ЗСУ і силовиків, які офіційно беруть участь в ООС

За добу (дані на 12.07) російські окупаційні війська 17 разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю. Так, за даними штабу ООС, на луганському напрямку біля Станиці Луганської ворог здійснив чергову провокацію на ділянці розведення сторін, випустивши кілька черг із великокаліберного кулемета у бік позицій українських сил, чим вкотре зірвав виконання рішення Тристоронньої контактної групи. Також із гранатометів було обстріляно захисників Кримського.
Зазначається, що значно активізувалися окупанти на світлодарському напрямку. Водночас, як повідомили в штабі ООС, на донецькому й маріупольському напрямках дещо знизилася активність ворога, якщо порівнювати з попередньою добою. Там «гібриди» відкривали вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Талаківки й Широкиного.
За даними групи «ІС», фіксується якісне й кількісне посилення окупантами своїх передових позицій на маріупольському напрямку одразу кількома бронегрупами (до посиленого танкового взводу) на цілій низці ділянок: техніка переміщається винятково в темну пору доби, а вдень її ретельно маскують.

***

Днями командувач ООС Сергій Наєв в інтерв’ю «Обозревателю» заявив про те, що людей, які не мають права на зброю, у зону ООС не допускатимуть. «Тепер люди, які не входять до складу жодної силової структури, офіційно, згідно з нормами закону, позбавлені права перебувати в зоні бойових дій», — сказав він. І уточнив, що в районі бойових дій легітимними є лише підрозділи ЗСУ й інших силових структур, які беруть участь в ООС.
Керівництво ООС ухвалило рішення про остаточну заборону перебування добровольців на фронті, однак, знищуючи військові підрозділи добровольців, держава втрачає кращі бойові одиниці нашої армії. Таку думку на своїй станиці у Фейсбуці висловив народний депутат України, член Комітету з питань нацбезпеки і оборони Ігор Луценко.
«Те, що добровольців не змогли інтегрувати до спецпризначенців, звичайних військ чи сил спеціальних операцій, є безпосередньо нашим, України, провалом цих відносно мирних років. Це ще раз свідчить про те, що ми за цей період втрачаємо свої шанси в майбутній неминучій битві», — резюмував нардеп.