У селі Головач, що під Полтавою, на території дитячого оздоровчого табору «Маяк» почав діяти військово-патріотичний табір «Юний десантник». Організували його за ініціативою департаменту освіти і науки ОДА та обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Попри те, що згаданий оздоровчий центр має стаціонарні споруди, понад вісімдесят хлопців і дівчат середнього та старшого шкільного віку протягом двох тижнів житимуть у наметовому містечку. Адже йдеться не про відпочинок на природі, а про справжній військовий польовий вишкіл під керівництвом досвідчених інструкторів. Зокрема й тих, які мають досвід бойових дій. На заняттях із ними юні десантники опановують ази вогневої, інженерно-саперної, медичної підготовки воїна.
І, звісно, не забувають про те, що вони представляють «крилату піхоту». Тож невід’ємною складовою їхнього польового вишколу стала підготовка до стрибків із парашутом. Після її завершення кожному учаснику таборування належить скласти окремий іспит. Успішне подолання цього бар’єра відкриє школярам шлях до реальних стрибків із парашутом. Щоправда, здійснити їх можна буде тільки з дозволу батьків...