Таку думку під час закриття восьмої сесії Верховної Ради восьмого скликання висловив голова парламенту Андрій Парубій

«Верховна Рада України здатна ухвалювати закони, яких очікують люди», — на цьому наголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, закриваючи у п’ятницю восьму сесію Верховної Ради України восьмого скликання.
«Усі, хто говорив, що парламент не діє, сьогодні побачили потенціал Верховної Ради, обраної після Майдану — такої, яка чує людей, і парламенту, який діє в умовах воюючої країни», — сказав він.
А. Парубій, підбиваючи підсумки сесії, наголосив, що на її початку були окреслені завдання і тоді було визначено, що необхідно зробити.
«Ми повинні були ухвалити закон про Вищий антикорупційний суд, закон про національну безпеку, кадрові питання, та реалізувати розроблений і представлений план з виконання Угоди з ЄС з євроінтеграції», — нагадав голова парламенту.
«Сьогодні можемо ствердно сказати, що Вищий антикорупційний суд створено в цьому залі, цим парламентом, ухвалено масштабний закон про національну безпеку, який розпочав реформи у всьому секторі безпеки, і який ухвалено з усіма рекомендаціями НАТО, який став вагомим кроком України до НАТО», — наголосив він.
А. Парубій підкреслив, що серед кадрових питань нинішньої сесії вирішено питання з призначенням складу Рахункової палати, визначено питання Національного банку, вирішено питання Уповноваженого з прав людини, яке також довго не вирішувалося.
Голова Верховної Ради наголосив, що питання кадрового оновлення Центральної виборчої комісії має бути першим наступної осінньої сесії, «це наше завдання, з якого ми повинні розпочати роботу наступного засідання».
А. Парубій зазначив, що Верховна Рада ухвалила майже 20 законів, необхідних для виконання Угоди про європейську інтеграцію, з виконання нашої співпраці з Європейським Союзом.
Верховна Рада проводила активну міжнародну діяльність. За словами А. Парубія, «одне з важливих питань, яке було підготовлено, — це створення Міжпарламентської асамблеї Україна — Грузія — Молдова — нового органу, який показує міжпарламентську співпрацю і українське лідерство в Балто-Чорноморському поясі».
Він нагадав про поїздку голів парламентів Польщі, Литви, України, Молдови, Грузії до Вашингтона, яка вже дала свій результат: «Вчорашня резолюція Конгресу США про підтримку країн Східної Європи — це і є концепція щита Європи, який створюють наші держави перед російською загрозою, перед російським окупантом. Балто-Чорноморський пояс захищає увесь цивілізований світ від російської загрози».
А. Парубій повідомив, що загалом протягом цієї сесії було ухвалено 87 законів у цілому, а включаючи сьогоднішній, — це вже 88.
У першому читанні — 47 законопроектів, а включаючи сьогоднішні, — 49.
Підтримано 37 постанов. Загалом — це є більше, як 150 позитивних рішень Українського парламенту.
А. Парубій подякував усім народним обранцям, «які своєю енергією, своїм духом допомагали у прийнятті того чи іншого рішення».
Голова парламенту подякував усім фракціям і позафракційним депутатам, як за їхню критику, так і за велику енергію у прийнятті рішень у роботі парламенту.
Голова Верховної Ради подякував за співпрацю Президенту України, Прем’єр-міністру і всьому уряду.
Співпрацю парламенту і уряду А. Парубій назвав «унікальною», і за його словами, вона є прикладом взаємодії напередодні важкого передвиборчого року.
«Верховна Рада як була, так і має бути осередком стабільності», -наголосив А. Парубій. — «Повірте мені, — стабільна Верховна Рада -це стабільна Україна».
Голова парламенту зазначив, що ворог хоче знищити і дестабілізувати Верховну Раду, бо вона найбільший відкритий державний орган і від того, можливо, найбільш вразливий. На його думку, важливо чути людей біля наших стін і пам’ятати про нашу відповідальність.
«Маємо пам’ятати, що історія дала нам шанс і відповідальність жити та працювати саме в цей визначальний період для України», — сказав він.
А. Парубій запевнив, що Верховна Рада так само активно зможе дієво працювати і восени, і весною, і наступної осені для України і українських громадян. «Це наша відповідальність і наш обов’язок», — наголосив голова парламенту.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.