Старовинне прикарпатське містечко Снятин відзначило вагомий ювілей — 860-ту річницю першої писемної згадки. Після святкових літургій у тамтешніх храмах дійство продовжилося на стадіоні велелюдною гостиною. Городян привітав заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій, який зачитав послання на честь 860-ліття від Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Про соціально-економічні та культурні здобутки міста над Прутом розповіли голова Снятинської райдержадміністрації Богдан Свіщовський і заступник голови районної ради Петро Маліборський. Їх доповнив міський голова Анатолій Шумко, він наголосив на досягненнях місцевого самоврядування та провів історичний екскурс.

Майстер-клас із кераміки.

Трепетним був вихід на сцену представників Красногорівки, які подякували Анатолію Шумку та всім снятинцям за партнерську допомогу прифронтовому місту. Гості передали сувеніри від красногорівських дітей та розповіли, що незабаром також святкуватимуть День міста, навіть під обстрілами.
У день ювілею Снятина міська рада вписала до Книги громадянської та професійної честі імена поважних мешканців, котрі прославляють свій край у різних сферах діяльності. До цієї когорти потрапили захисник луганського аеропорту та Дебальцевого Олександр Чуфрин, бійці Ярослав Трохименко та Мирослав Ткачук.
Учасників свята розважили колективи художньої самодіяльності та професійні музиканти, а снятинські господині пригощали охочих смаколиками. Можна було відвідати майстер-класи із гончарства і малярства під орудою викладачів та вихованців місцевої художньої школи.
Діти розважилися на різноманітних атракціонах, іграх із клоунами та фокусниками. Виступили з концертом юні аматори. Працівники міської ради пригостили малечу смачним морозивом, а для старших була дискотека.
Чимало охочих продовжили свято в районній книгозбірні, де відбулося театралізоване дійство «Ніч у бібліотеці», організоване працівниками центральної бібліотечної системи на чолі з директором Мирославою Будаковською. Для учасників інсценізували сюжети із художньої літератури та провели екскурсію нічними коридорами закладу із ліхтарями — ніби в цих стінах ожила історія.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото Ольги СЛОБОДЯН.