На вулиці Інститутській у Києві протягом трьох місяців триватимуть додаткові слідчі дії для відтворення епізодів 20 лютого 2014 року у справах Майдану. Про це вчора на прес-конференції повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.
Він нагадав, що такі дії організовували й до передачі в суди обвинувачень в 2015—2016 роках, а також під час судового розгляду цих справ.
Водночас він наголосив, що з різних причин ті дії або не було завершено, або з’явилися нові відеозаписи й інші докази, на підставі яких необхідно проводити додаткові дослідження.
Горбатюк також повідомив, що запрошення для проведення слідчих дій передано захисникам колишніх «беркутівців», які є обвинувачуваними у справах Майдану. За його словами, слідчі планують за можливості провести додаткові дослідження за фактами 48 убивств, які мали місце на вулиці Інститутській 20 лютого.
Горбатюк зазначив, що управління нині займається питанням створення 3D-моделі вулиці Інститутської для відтворення подій, що відбувалися в період Революції Гідності. Мовляв, роботи з комп’ютерного моделювання тривали понад 2 роки, але у зв’язку з відсутністю необхідної потужної комп’ютерної техніки їх не завершено. Раніше начальник управління спецрозслідувань ГПУ поінформував про те, що припис прокурора про заборону будівництва Музею Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві діятиме протягом 2—3 місяців, до завершення слідчих дій.

Вл. інф.